Începător:

1. O metodă de preparare personalizată

Primul cadou la care ne gandim pentru un începător în domeniul cafelei de specialitate este propria metodă de preparare. Sfatul nostru este să apelezi la un barista înainte de orice alegere. Acesta îți va oferi informațtii foarte utile despre criteriile de selecție si specificul fiecărei metode. Astfel, în funcție de nevoile și preferințele iubitoului tău de cafea, poți alege cadoul cu care să aduci o experiență frumoasă pentru aceasta.

 2. Râșniță manuală pentru acasă. 

Dacă iubitorul tău de cafea vrea să facă marele pas, să prepare cafea acasă, ai la picioare cea mai frumoasă listă de cadouri. Când vine vorba despre pasionați, noi te sfătuim să fii mereu practic. Prima noastră opțiune ar fi o râșnită manuală. Tehnica de preparare o poți îmbunătății în timp, însă prima ustensilă pe masa de preparare trebuie să fie o râșniță. Primul secret pentru  a obține o cafea bună este prospețimea: recoltă nouă, prăjire proaspată, râșnire imediat înainte de preparare. 

 3. Poster Coffee Flavors Wheel

 4. Playlist cafea

 Cadourile imateriale sunt, de cele mai multe ori, mai frumoase decât orice lucru din lume. Vă propunem un playlist numai bun de ascultat dimineața, recomandat la rândul lor de prieteni pe care ni i-am făcut la cafea. 

 

Pasionat:

 1. Kit de degustare cafele 

Pentru pasionații de cafea, orice șansă de a degusta o nouă aromă înseamnă o experiență pe care o va primi cu mult entuziasm. De aceea, primul lucru la care ne gândim mereru este kit-ul de degustare. Ideal ar fi să conțină origini diferite, fiecare aleasă cu multă grijă de către un prăjitor. Metoda de preparare ideală pentru degustare este V60. Prin această metodă se poate obține o extracție care oferă cele mai subtile note ale cafelei și pe care bariștii o folosesc pentru a identifica profilul boabelor.

 2. Cupping spoon personalizat

Dacă știi că iubitorul tău de cafea obișnuiește să participe la cupping-uri organizate de barista, cu siguranță i-ar plăcea un cupping spoon personalizat, care să-l transforme în cel mai cool participant la aceste sesiuni.

 3. Râșniță automată pentru acasă

 Un super-pasionat de cafea va visa la un moment dat la o râșnița automată pentru acasă, care îi va permite să prepare cafea pentru mai multe persoane sau doar să experimenteze și să își îmbunătățească extracțiile. Cu siguranță îl va fascina, pentru că va marca o nouă etapă din evoluția lui în hobby-ul cafelei de specialitate.

 

Avansat:

 1. Cartea lui Maxwell, despre apă

Una dintre lecturile obligatorii ale oricărui pasionat de cafea este cartea lui Maxwell Colonna-Dashwood, „"Water for Coffee”. Acolo va putea explora teritorii ale chimiei și fizicii, înțelege efectele apei asupra cafelei și va avea instrumentele necesare pentru a prevedea gustul cafelei preparate cu un anumit tip de apă, chiar înainte de a o prepara.

 2. Cană de cafea Ember

Nu există încă pe piață, însă este mult râvnită și așteptată de pasionați. Cu un sistem cât se poate de simplu, acest gadget poate să îi păstreze până la două ore cafeaua la temperatura selectată. Iar după depășirea acestui timp, cana poate funcționa fără probleme, conectată la o priză. Așadar, merită să așteptați până în aprilie, când are loc lansarea, pentru a oferi un cadou extraordinar!

 

Leave a comment